KERSTFEESTJE/KERSTOPTREDEN - 2017

Op woensdag 20 december 2017 hebben de leerlingen genoten van een heerlijk Kerstfeestje!

De leerlingen kregen chips en een drankje om het ijs te breken, en leerden elkaar beter kennen onder het plezier van enkele groepsspelletjes.

Nadien speelden ze elk een Kerstliedje of een ander pianowerkje voor elkaar. Wie gespeeld had mocht een Kerstcadeautje uitkiezen!

We hebben genoten van lekkere pannekoeken en de leerlingen konden naar hartenlust verder spelen tot ze werden opgehaald door hun ouders.

Het was weer een leuke avond!

Klik hier voor de foto's

SCHOOLJAAR 2016 - 2017

Na het Kerstfeestje dat plaats vond op woensdag 21 december 2016, organiseerden we dit schooljaar ook nog enkele bijkomende optredens.

De koffieconcertjes voor de volwassen leerlingen waren weerom een succes: de volwassen leerlingen brengen voor elkaar enkele pianowerken met aansluitend een kopje koffie en een stukje taart!

Het optreden Zomerse Klanken, dit jaar op zondag 21 mei, is een jaarlijkse traditie waar de leerlingen naar uitkijken!

In de zaal van het Gemeenschapscentrum krijgen de leerlingen de kans om op te treden voor een groot publiek: ouders, grootouders, broertjes, zusjes, vriendjes...

In een gezellige sfeer, met een hapje en een drankje, hebben de leerlingen weerom hun uiterste best gedaan: het optreden werd een groot succes!

Nieuw dit schooljaar was een optreden voor de bewoners van rusthuis ter Bleeke in Oostmalle, op woensdag 24 mei. De bejaarde inwoners waren heel blij met de muzikale opluistering door de leerlingen van de pianoklas! De leerlingen zelf kregen een extra kans om hun stukjes, ingestudeerd voor de Zomerse Klanken, nogmaals voor publiek te brengen.

Klik hier voor de foto's

KERSTFEESTJE/KERSTOPTREDEN - 2016

Ons jaarlijkse Kerstfeestje vond plaats op woensdag 21 december. Het werd een heel leuke avond!

De enthousiaste leerlingen hadden een Kerstliedje voorbereid om voor elkaar te spelen.

We speelden ook enkele spelletjes en hebben heerlijk gesmuld van de pannekoeken!

Klik hier voor de foto's

SCHOOLJAAR 2015 - 2016

Dit schooljaar zijn weer vele enthousiaste leerlingen, jong en wat ouder, gestart met de pianolessen.

Het is fijn om iedereen na 2 maanden zomervakantie terug te zien!

Na enkele maanden pianoplezier sluiten we het eerste trimester af met een geslaagd Kerstfeestje op vrijdag 18 december. Alle leerlingen spelen een sfeervol Kerstliedje of een ander stukje. We spelen enkele spelletjes en eten lekkere pannenkoeken.

Dit schooljaar zijn 4 dames gestart met pianolessen: zij vormen samen een enthousiast volwassenenklasje! Ze zijn voor elkaar opgetreden op 2 gezellige koffieconcertjes: piano met koffie en taart!

Het hoogtepunt van het schooljaar is opnieuw het optreden 'Zomerse Klanken 2016'.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt de zaal van het Gemeenschapscentrum te Malle omgetoverd tot een echte 'concertzaal'. De leerlingen krijgen hier de kans om voor een groot publiek, met mama's, papa's, oma's, opa's... te tonen wat ze het voorbije schooljaar hebben bijgeleerd.

Het optreden was een groot succes!

In de pauze waren er natuurlijk verschillende lekkernijen en was er de kans om bij een drankje gezellig bij te praten.

Klik hier voor de foto's

ZOMERSE KLANKEN - 2015

Op 31 mei 2015 hebben de leerlingen van de pianoklassen van Alicia Mennes en Nicole Everaerts hun jaarlijkse optreden 'Zomerse Klanken' gehouden.

Het optreden kende een groot succes!

De jonge leerlingen hebben als eerste hun stukjes op de piano gespeeld. Sommigen werden op een slaginstrumentje begeleid door hun broer, zus of door een vriendje of vriendinnetje.

Enkele kinderen werden op het klavier begeleid door Alicia, en enkele andere pianistjes speelden reeds zelf een 4-handig werkje.

In de loop van het optreden werd duidelijk welke vooruitgang de leerlingen maken gedurende de opeenvolgende jaren piano spelen. De stukjes evolueerden van eenvoudige beginnerswerkjes naar uitgebreidere pianostukken van o.a. Fr. Schubert en L. von Beethoven. Alle werkjes en grotere stukken werden heel mooi en verzorgd gespeeld!

Na de pauze, met een lekker drankje en versnapering, kwamen de leerlingen die op het Lemmensinstituut les volgen aan bod. Zij volgen daar in de muziekhumaniora piano bij Alicia Mennes, met de bedoeling om later in het Hoger Onderwijs verder te kunnen studeren voor professionele pianist.

Hun repertorium omvat o.a. J.S. Bach, L. von Beethoven, J. Brahms en E. Granados en werd heel stijlvol en virtuoos gebracht!

Een dikke proficiat aan alle pianisten voor het prachtige optreden!

Hartelijk dank aan alle helpers voor hun logistieke steun en aan het Sint-Martinuskoor voor de ondersteuning bij de organisatie.

Klik hier voor de foto's

KERSTFEESTJE/KERSTOPTREDEN - 2014

Op 19 december 2014 was er het jaarlijkse Kerstfeestje voor de leerlingen van de Pianoklas van Alicia Mennes.

Het Kerstfeestje vond plaats in de zitkamer die sfeervol versierd was en waarin voor de gelegenheid een buffetpiano stond.

Eerst hebben we samen gezellig enkele Kerstliederen gezongen, aangeleerd door Kathleen en begeleid op piano door Alicia. De leerlingen speelden zelf ook mee op een slaginstrumentje.

Nadien was het tijd voor een kort piano-optreden: de leerlingen speelden voor elkaar enkele pianostukjes, waaronder een Kerstliedje.

Ze hebben dit allemaal heel mooi gedaan en mochten als beloning een geschenkje uitkiezen!

Terwijl enkele ouders voor de pannenkoeken zorgden, was er nog een leuk spelmoment onder leiding van Lies.

De kinderen smulden hun buikje rond aan de lekkere pannenkoeken, en nadien was het de beurt aan de helpende ouders om een pannenkoek te eten en een lekker glas te drinken!

Hartelijk dank aan alle helpers!

Klik hier voor de foto's

ZOMERSE KLANKEN - 2014

Het piano-optreden 'Zomerse Klanken' wordt een jaarlijkse traditie in Westmalle!

Op 25 mei 2014 hebben de pianoleerlingen van Nicole Everaerts en Alicia Mennes een heel mooi piano-optreden verzorgd in het Gemeenschapscentrum Alice Forceville te Westmalle!

De allerjongste leerlingen (vanaf 5 jaar) mochten de spits afbijten. Alleen aan de piano, of begeleid op een slaginstrumentje door een broertje, zusje of vriendje, straalden deze jonge pianisten op hun eerste optreden.

Ook de gevorderde pianisten waren enthousiast om hun ingestudeerde stukken voor te spelen.

Het programma evolueerde over korte stukjes van Burgmüller en Kabalewski, naar langere werken van Debussy, Chopin, Saint-Saëns en Mendelssohn, alles op een schitterende manier uitgevoerd!

Het werd een mooi muzikaal concert waar iedereen uitgebreid van genoten heeft!

Om alles extra feestelijk te maken, waren er voor uitvoerders en voor de luisteraars lekkere hapjes en drankjes voorzien.

Dank aan alle pianisten voor hun mooie optreden, aan de ouders en sympathisanten voor hun aanwezigheid, en dank aan alle helpers voor hun ondersteuning

Klik hier voor de foto's

KERSTFEESTJE/KERSTOPTREDEN - 2013

Op vrijdag 20 december 2013 waren de pianoleerlingen van Alicia Mennes uitgenodigd op een Kerstfeestje in huiselijke sfeer.

Het Kerstfeestje opende met een enthousiast meezingmoment van enkele gekende Kerstliedjes onder leiding van Kathleen, mama van Hannah en Emile.

De leerlingen begeleiden zichzelf met eenvoudige slaginstrumentjes en werden ook op de piano begeleid door Alicia Mennes.

Hierna mochten alle leerlingen hun ingestudeerd pianowerkje voorspelen. Het werd een gevarieerd programma van eenvoudige pianostukjes, sfeervolle Kerstliedjes en gevorderde pianocomposities.

Na het optreden kregen de leerlingen een geschenkje en was het tijd om iets lekkers te eten en te drinken.

Terwijl enkele mama's en papa's de pannenkoeken opwarmden, en de drank inschonken, animeerde Lies, mama van Willeke en Pepijn, de kinderen met een leuk gezelschapsspel.

Het werd een heel gezellig en sfeervol Kerstfeestje, met dank aan alle helpers!

Klik hier voor de foto's

ZOMERSE KLANKEN - 2013

Na het grote succes van het vorige aperitiefconcert 'Zomerse Klanken' in 2012, organiseerden Alicia Mennes en Nicole Everaerts samen een 2 de editie.

'Zomerse Klanken 2013' vond plaats op 2 juni 2013 in het Gemeenschapscentrum te Westmalle.

De pianoleerlingen van het Piano-atelier mochten het optreden inzetten.

De beginnende pianisten speelden heel flink hun eerste pianostukjes. Bij verschillende werkjes werden ze door een zusje, broertje, vriendje... begeleid op een slaginstrumentje.

Geleidelijk aan kwamen de gevorderde leerlingen aan de beurt, die op hun beurt hun pianostukjes schitterend vertolkten.

Ook de leerlingen van de pianoklas van Nicole Everaerts hadden zich heel goed voorbereid. De luisteraars konden genieten van enkele klassiekers, waaronder 'Für Elise' en het eerste deel van de Mondscheinsonate van Ludwig von Beethoven.

Hierna volgde een gezellige pauze, waarin iedereen bij het genot van een hapje en drankje met elkaar een praatje kon slaan en muzikale ervaringen kon uitwisselen.

Ter afsluiting van het aperitiefconcert, speelden enkele leerlingen die op het Lemmensinstituut te Leuven les volgen bij Alicia Mennes. Zij volgen daar in het secundair de richting KSO met hoofdvak piano.

Hun vertolkingen van o.a. Bach, Beethoven, Grieg en Schostakowitsch waren technisch en muzikaal heel mooi gebracht!

Een dikke proficiat aan alle uitvoerders!

Dank je wel aan alle bereidwillige helpers!

Klik hier voor de foto's

KERSTFEESTJE/KERSTOPTREDEN - 2012

Op 21 december 2012 was er een gezellig Kerstfeestje voor de leerlingen van het Piano-Atelier.

Het Kerstfeestje, met optreden, vond plaats in de huiskamer van Alicia Mennes. Omdat de vleugelpiano niet uit het Piano-atelier kan verplaatst worden, werd er speciaal voor deze gelegenheid een buffetpiano gehuurd!

In echte Kerststemming brachten de leerlingen enkele pianostukjes, waaronder ook steeds een Kerstliedje. Het werd een mooi en sfeervol optreden!

Na het muzikale optreden, smulden de leerlingen van heerlijke pannekoeken en andere versnaperingen. Dit was mogelijk dank zij de helpende handen van enkele vriendelijke ouders. Hartelijk dank voor de ondersteuning!

Klik hier om enkele foto's te bekijken.

ZOMERSE KLANKEN - 2012

Op 3 juni 2012 vond het Aperitiefconcert 'Zomerse Klanken' plaats in het Cultureel Centrum te Westmalle.

Alle leerlingen van het Piano-Atelier Alicia Mennes hadden één of meerdere pianostukken ingeoefend.

De beginnende pianisten waren heel fier om reeds enkele stukjes voor publiek te kunnen spelen. Sommige van hen hebben hun lesgenootjes begeleid op eenvoudige slaginstrumenten (tamboerijn, triangel...)

Daarnaast waren er ook enkele gevorderde leerlingen en enkele dappere volwassenen die ook hun weg naar het podium vonden en hun sfeervolle muziek heel mooi brachten.

Aan dit aperitiefconcert hebben ook leerlingen uit de pianoklas van Nicole Everaerts deelgenomen. Zij brachten op voortreffelijke wijze stukken van o.a. Bach en Mozart.

Het was een heel mooi muzikaal optreden, proficiat aan alle uitvoerders!

Dank aan het Sint-Martinuskoor van Westmalle voor de samenwerking bij de organisatie!

Dank aan alle vrienden en helpers voor de ondersteuning!

Klik hier om onze foto's te bekijken.

   
   

 

Welkom op de website van het Piano-atelier Alicia MENNES
______________________________________________________________________________________________________________________________